Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering betaalt de begrafeniskosten. Een volledige begrafenis of crematie inclusief kist, urne, dienst, koffietafel en bloemen kost al snel enkele duizenden euro’s. Dit moeten je nabestaanden vaak zelf voorschieten aangezien de rekeningen van een overledene na zijn dood voor een beperkte tijd bevroren worden. Zo’n grote som onverwachts voorschieten is echter niet altijd evident.  Daarenboven zorgt ze ervoor dat alles ‘geregeld’ is en dat je erfgenamen zich niet moeten bezighouden met de voorbereiding van de begrafenis en de administratieve gevolgen ervan. Zie de verzekering hier als een Eerste Hulp Bij Overlijden. Voor de uitvaartverzekering, werkt TORIS samen met DELA, een specialist in zijn vakgebied.

Contacteer ons

Hoezo ‘Eerste Hulp bij Overlijden’?

De uitvaartverzekering zorgt dat alles ‘geregeld’ is en dat de erfgenamen zich niet moeten bezighouden met de voorbereiding van de begrafenis en de administratieve gevolgen ervan. Iemand komt ter plaatse om alle administratieve beslommeringen te regelen. Dat kan gaan van het opzeggen van abonnementen tot het opzetten van een voogdijprocedure als er minderjarige kinderen zijn. Mensen hebben immers recht om ‘verdrietig’ te zijn bij een overlijden van een geliefde en hoeven zich niet bezig te houden met de praktische rompslomp, waarvoor ze in de rouwfase geen zin hebben.

Wat kost een uitvaartverzekering?

Het hangt volledig af van het budget dat na het overlijden beschikbaar wordt gesteld voor de nabestaanden, wetende dat de gemiddelde kostprijs van een begrafenis zo’n 5.000 euro bedraagt. Met dit bedrag worden diensten zoals de crematie, begrafenis, bloemen, koffietafel, enz. betaald. Is er een overschot, dan wordt het terugbetaald aan de erfgenamen. 

Je kan per maand, per jaar of zelfs gedurende een bepaalde periode betalen. Je kan ook een éénmalige storting doen op het verzekeringscontract. Hoe jonger je eraan begint, hoe lager de premie. De gemiddelde leeftijd van de verzekerden ligt tussen de 45 en 50 jaar, terwijl veel jonge gezinnen op het moment dat ze kinderen krijgen dikwijls de klik maken om een uitvaartverzekering af te sluiten. Kinderen worden immers gratis tot hun 18e verjaardag meeverzekerd in de uitvaartverzekering.

Wat moet je doen na een overlijden?

  • Waarschuw een arts
  • Contacteer je naasten
  • Kijk na of er aan uitvaartverzekering is: bel onmiddellijk naar DELA
  • Kijk na of er een testament of wilsbeschikking is
  • Contacteer de begrafenisondernemer
  • Vraag een akte van overlijden

Wat als je…

Niet wenst aan te kloppen bij je kinderen of je geliefden om je begrafenis te betalen/organiseren? Kom dan langs bij TORIS om in alle rust je uitvaartverzekering te bespreken. Wij vinden de uitvaartverzekering die het beste bij je past.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x