Reisbijstand

Bij het plannen van een vakantie denkt men niet automatisch aan een reisverzekering. Je wil zonder stress en ontspannen op vakantie vertrekken. Nochtans gebeurt het onvoorziene snel. Het onvoorziene kan gebeuren net vóór je vertrek waardoor je alles moeten afzeggen of onder weg of tijdens de reis. Je staat niet altijd stil bij het risico op motorpech of een ongeval tijdens de reis. Een ongeval of tegenslag krijgen in een ver land, waar je mogelijk de taal niet spreekt en de medische infrastructuur niet kent, is namelijk helemaal geen pretje. Je reisverzekering zorgt er dan voor dat je medische kosten en repatriëring gedekt zijn. Afhankelijk van de gewenste polis kan je ook je auto of andere vervoersmiddelen laten verzekeren. Voorkomen is beter dan genezen en daarvoor dient een reisverzekering.

Reisverzekering aanvragen

Wanneer komt een reisbijstandsverzekering tussen?

In de reisverzekeringen zijn de waarborgen zeer uitgebreid, het komt erop neer om de juiste waarborgen te kiezen die het best passen in jouw situatie. Een verzekering op maat als het ware.

Vertrek je met de auto, dan sluit je best een pechverzekering af voor bijstand aan je voertuig onderweg. In dit geval zorgt de verzekering voor de herstelling van de wagen of bij niet-herstel voor repatriëring naar België. In sommige gevallen zorgt de bijstandsverzekering voor een vervangwagen, zodat je de reis kan verderzetten.

Ga je met je familie op reis, dan is er een bijstandsverzekering die de extra kosten dekt wanneer één van de familieleden ziek wordt of betrokken geraakt bij een ongeval. In sommige gevallen moet de persoon terug naar België gebracht worden of moet het verblijf worden verlengd, wat extra kosten met zich meebrengt. Ook in geval van een overlijden van een dicht familielid in België, zorgt deze verzekering dat jij en je familieleden zonder kosten terug naar België kunnen keren.

Je kan ook je bagage laten verzekeren tegen diefstal of beschadiging of wanneer ze te laat of zelfs niet op bestemming komt. Bij diefstal van de bagage moet er wel een spoor van inbraak of geweld aanwezig zijn. Professionele of dure voorwerpen verzeker je best afzonderlijk omdat het bedrag van de waarborg dikwijls beperkt is.

Een belangrijke waarborg is zeker en vast de annulatieverzekering. Deze kan tussenkomen wanneer de reis om één of andere reden moet geannuleerd worden. Dit omwille van medische redenen (bv. zware ziekte bij een dicht familielid), professionele redenen (bv. verlies van job) of familiale redenen (bv. echtscheiding of herexamens bij één van de kinderen).

Jaar- of tijdelijk contract

De keuze tussen een tijdelijk contract of een jaarcontract hangt af van je persoonlijke situatie. Als je zelden of weinig op reis gaat en is doorlopende jaarlijkse pechverhelping voor je auto geen noodzaak, kan een tijdelijk contract voor een bepaalde periode een goede optie zijn. 

Voor wie regelmatig op stap gaat, is een jaarcontract de beste optie. De premie valt goedkoper uit als jij en je gezinsleden regelmatig op reis vertrekken. Het nadeel is dat je bij een jaarcontract een aparte polis moet afsluiten als je onverwachte reisgenoten meeneemt, zoals het vriendinnetje of het lief van je dochter, tenzij de ouders van dat vriendinnetje of lief al een reisverzekering hebben afgesloten en die polis voldoende waarborgen biedt voor jouw reis.

Wat als ik schade heb tijdens mijn reis?

Bel onmiddellijk je verzekeraar. Hij is 24 op 24 uur bereikbaar. Een team van specialisten zal je helpen. Als je wacht tot na je thuiskomst zal de verzekeraar immers niet meer tussenkomen in de kosten. Meld schade, hoe klein ook, dus meteen. Ook als je een reis wenst te annuleren moet je eerst bellen naar je verzekeraar.

Wie zijn onze partners voor reisverzekeringen?

We werken voor de reisverzekeringen die wij aanbieden samen met enkele verzekeringsmaatschappijen die al jaar en dag bekend staan om hun uitstekende service, dekkende reisverzekering en onberispelijke klantvriendelijkheid, zoals Europ Assistance en Allianz Global Assistance.

Wat als je…

Goed en Slim’ verzekerd op reis wil vertrekken? Maak een afspraak met TORIS. We kijken dan samen na welke verzekeringen je nodig hebt. Geef toe, het is zinloos om je te laten verzekeren voor risico’s die niet bestaan of voor risico’ die al in een ander contract verzekerd zijn. Vaak kan je beroep doen op je bestaande verzekeringen, zoals de auto -, de brand -, de familiale – of de hospitalisatieverzekering die je het hele jaar door verzekeren. Je komt al een eind met de waarborgen uit verzekeringspolissen die je eerder al onderschreef. 

Bron: www.makelaarinverzekeringen.be

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x