Hospitalisatieverzekering

Opgenomen worden in het ziekenhuis is nooit plezierig. Nog minder aangenaam is de torenhoge factuur die je na je opname voorgeschoteld krijgt. Medische kosten lopen immers al snel erg hoog op zeker op een éénpersoonskamer. Tegen 2025 verwacht men dat 30% van de kosten van een ziekenhuisopname door de patiënt zal moeten gedragen worden.  Een hospitalisatieverzekering is dan ook geen overbodige luxe. Bescherm jezelf, je gezin of je werknemers door op tijd een hospitalisatieverzekering aan te gaan die de kosten dekt. We werken hiervoor graag met verzekeraar DKV.

Hospitalisatieverzekering aanvragen

Wat dekt een hospitalisatieverzekering?

Ze betaalt de uitgaven terug voor een ziekenhuisopname – ook in het buitenland - bovenop wat het ziekenfonds op zich neemt. De verschillende polissen van DKV dekken veel zware ziekten en beschikken over enkele belangrijke voordelen, zoals de mogelijkheid om een eenpersoonskamer te kiezen. Voor een volledig overzicht van alle polissen kan je je online informeren via de website van DKV.

Kan ook tandzorg verzekerd worden?

Jawel, naast een algemene hospitalisatieverzekering bieden wij ook de tandverzekering van DKV aan. Hier hoeft er geen ziekenhuis opname zijn. Ook de kosten van een degelijke tandverzorging kunnen immers hoog oplopen. Een tandprothese, brug of kroon laten plaatsen is bijvoorbeeld misschien wel een eenvoudige, maar zeker geen goedkope ingreep. Wie een beugel moet dragen, kan al gauw een rekening krijgen tot 3.700 euro. Voor bruggen, prothesen en kronen ligt dat gemiddelde rond 1.600 euro. Bovendien komt je wettelijke verzekering hier nauwelijks in tussen. Een tandzorgverzekering kan je dan uit de nood helpen. 

Wat is het verschil tussen een hospitalisatieverzekering via de mutualiteit of een polis van DKV?

Doorgaans zijn de waarborgen via een mutualiteit beperkter dan die van een privé-verzekeraar, zoals bv. de tussenkomsten bij een verblijf in een éénpersoonskamer. Ook is er een verschil in de premieberekening. Bij de mutualiteit maakt de premie een sprong wanneer je een bepaalde leeftijd bereikt, bij een privé-verzekeraar wordt de premie bepaald op basis van de leeftijd bij de ondertekening van het contract en wordt deze niet meer gewijzigd omdat je ouder wordt. Weet dat een privéverzekeraar je contract niet kan opzeggen, ook niet wegens een ziekte of het bereiken van een leeftijdslimiet. Met andere woorden, hoe jonger je eraan begint, hoe goedkoper. 

Wat als ik een hospitalisatieverzekering heb via mijn werkgever?

Ben je via het werk aangesloten op een collectieve hospitalisatieverzekering, dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Verlies je echter je werk, verander je van werkgever die geen hospitalisatieverzekering voorziet, of ga je op pensioen? Dan is het interessant om de verlenging van je polis al op voorhand te regelen. Wie op pensioengerechtigde leeftijd immers een individuele hospitalisatieverzekering wil afsluiten betaalt plots een veel hoger maandelijks bedrag, aangezien je gezondheid een hoger risico loopt naarmate je ouder wordt. Net daarom biedt DKV Plan Horizon aan wachtpolis aan onder bepaalde voorwaarden. Het gaat hier om een verzekeringscontract waarbij je instapleeftijd bevroren wordt en de premie niet omhooggaat. Ook je medische toestand hoeft dan niet meer beoordeeld te worden.

Een voorbeeldje zal het je duidelijk maken: stel dat je deze wachtpolis op 45 jaar onderschrijft, je gaat met pensioen op 67 jaar, dan betaal je op je 67e het tarief van iemand die zich aansluit op 45 jaar. Dus een veel goedkopere premie.

Hoe werkt mijn hospitalisatieverzekering?

Wanneer je opgenomen wordt in het ziekenhuis volstaat het om je Medi-Card af te geven aan de inschrijfbalie. Hierna zal het ziekenhuis alles regelen met DKV, zodat jij enkel de afrekening van DKV zult ontvangen. Je communiceert ook zelf meteen rechtstreeks met je verzekeraar, die al je vragen snel en efficiënt kan beantwoorden.

Voor meer informatie, kijk ook alvast naar  https://www.dkv.be/nl/diensten/dkv-app 

Ook in de buiteland?

Ga je op reis of overwinter je in het buitenland? Zorg dat je steeds je Medi-Card op zak hebt! Binnen Europa zijn de hospitalisatieverzekeringen van DKV ruim voldoende, maar voor exotischere bestemmingen (buiten Europa) is een reisverzekering een must. De kosten kunnen hier immers veel hoger uitvallen dan binnen Europa.

Wat als je…

een hospitalisatieverzekering wil afsluiten? De hospitalisatieverzekeringen van DKV die je bij TORIS kan afsluiten zijn een goede bescherming en zijn ten allen tijde te raadplegen via je computer of via de app op je smartphone  Daarenboven handelt DKV alles rechtstreeks met de betrokken instanties af, wat voor jou zeer gebruiksvriendelijk is. Maak een afspraak bij TORIS en we brengen meteen je Medi-Card in orde!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x