Schuldsaldoverzekering

De Belg heeft een baksteen in de maag. Iedereen droomt van een eigen huis of appartement. Doorgaans brengt dit wel een serieuze investering en een lening met zich mee. De meeste koppels besluiten dan ook om samen een hypothecaire lening aan te gaan en deze gespreid over een bepaalde periode af te lossen. 

Maar wat gebeurt er wanneer jij of je partner komt te overlijden? Op zo’n moment is een torenhoge hypothecaire lening die volledig op jouw schouders (of die van je partner) valt een zware last. De schuldsaldoverzekering beschermt je partner in het geval van je overlijden. De schuldsaldoverzekering zorgt ervoor dat je partner de hypothecaire lening niet meer moet verder betalen bij je overlijden.

Schuldsaldoverzekering aanvragen

Moet ik mij voor het volledige bedrag laten verzekeren?

Het verzekerde bedrag kies je zelf. Je kan je hypothecaire lening dus voor de volle 100% laten verzekeren, maar je kan er ook voor kiezen slechts 50% te laten verzekeren.

Hoe wordt mijn premie berekend?

De voornaamste parameters om de premie van een schuldsaldoverzekering te berekenen zijn de leeftijd van de verzekerde en de grootte van het kapitaal dat moet verzekerd worden. Er wordt ook rekening gehouden met je gezondheidstoestand. Iemand die ‘ongezond’ leeft betaalt meer premie (bv. roker of overwicht).

Je kan een belangrijk profijt doen als je de schuldsaldoverzekering in één keer betaalt in plaats van elk jaar of periodiek te betalen. Op voorwaarde natuurlijk dat je niet overlijdt tijdens de looptijd van de lening.  

Kan ik als kankerpatiënt een schuldsaldoverzekering afsluiten?

Als je kanker hebt gehad, moet je dat nog altijd spontaan melden aan je verzekeraar wanneer je een schuldsaldoverzekering aanvraagt. Maar als je behandeling al 10 jaar voorbij is, mag de verzekeraar niet langer rekening houden met je kankerverleden bij de beoordeling van je aanvraag. Je kankeraandoening mag in de gegeven omstandigheden geen reden zijn voor de verzekeraar om een bijpremie toe te passen of je een verzekering te weigeren.

Ben ik verplicht om een schuldsaldoverzekering af te sluiten?

Hoewel een schuldsaldoverzekering niet verplicht is, raden wij wel aan je nabestaanden te beschermen met een verzekering. Bovendien kan je van enkele aantrekkelijke fiscale voordelen gebruik maken.

Wat als je…

Bouw of aankoopplannen in het verschiet hebt? Kom dan zeker eens praten met TORIS over je schuldsaldoverzekering. We zullen je met veel plezier wegwijs maken in de verschillende mogelijkheden en opties, en we stellen de beste schuldsaldoverzekering voor die past bij jouw profiel.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x