BRANDVERZEKERING

Een woningbrand is een buitengewoon onaangename ervaring, zelfs wanneer er geen gewonden vallen. Onze gebouwen zitten dan ook vol met waardevolle spullen die we nodig hebben in het dagelijkse leven. Het eerste, belangrijkste advies dat je van ons zal krijgen is dan ook: wees voorzichtig wanneer er vuur in het spel is. Rook niet in bed, laat je mazouttank regelmatig keuren en plaats rookmelders! Wanneer het ergste toch is voorgevallen staat de brandverzekering van De Buyser je bij om de schade te vergoeden.

Brandverzekering vs woningverzekering

Eigenlijk is “brandverzekering” niet de juiste term. Je brandverzekering dekt immers veel meer dan alleen woningbranden. Ook diefstal, water- of hagelschade en een verzekering van je inboedel is vandaag de dag niet meer weg te denken uit je brandverzekering. Zelfs natuurrampen vallen vaak binnen de polis. De moderne, gangbare term is dan ook “woningverzekering”. Wat er precies allemaal onder je woningverzekering valt hangt af van polis tot polis. 

Is een brandverzekering verplicht?

Enkel voor huurders is een brandverzekering verplicht. Voor particulieren en bedrijven is het dat niet, hoewel deze verzekering voor ieder gebouw een absolute aanrader is. Je weet immers maar nooit wanneer een kleine vonk grote schade zal aanrichten. Minder bekend is de brandverzekering voor bedrijven, maar ook daar kan het noodlot toeslaan. Laat dus zeker ook het gebouw waarin je onderneming gevestigd is gepast verzekeren.

Waardebepaling voor een correcte brandverzekering

Heeft je woning schade geleden door bijvoorbeeld een brand of door waterschade? Dan wil je natuurlijk voldoende vergoed worden om je bezittingen te kunnen vervangen. Contacteer je verzekeringsmaatschappij op voorhand voor een waardebepaling van je woning. Er komt dan een expert langs die de waarde van je woning zo correct mogelijk zal inschatten. Zo ben je nooit onder- of oververzekerd! Afhankelijk van de gekozen verzekeringsmaatschappij is deze dienst gratis of betalend.

De beste brandverzekering

Als onafhankelijke verzekeringsmakelaar heb je bij DB Comfort het voordeel dat wij vrij zijn om de markt uit te spitten. Op die manier weten we precies welke verzekering wat dekt. Daardoor kunnen we altijd het beste prijs/kwaliteit-voorstel voor jou uitwerken. Zowel voor particulieren als voor bedrijven is dit bijzonder interessant.

BEN JE KLANT BIJ DB COMFORT EN HEB JE SCHADE GELEDEN TEN GEVOLGE VAN EEN WONINGBRAND OF HEB JE WATERSCHADE?

Neem dan zo snel mogelijk telefonisch contact met ons op, maak een bestek van de schade en bezorg ons foto’s op dit e-mailadres: schade@dbcomfort.be.

Niet onbelangrijk: wij zijn steeds aanwezig op de expertises en staan je bij om jouw belangen te verdedigen tegenover de expert. Dit is één van de zaken waardoor wij ons onderscheiden van bankverzekeraars, direct-writers, agenten en andere makelaars.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x